Zandkoekjes

Iedereen in huis blij met dit heerlijke recept! 1 portie bevat 0,8 g van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 1,5-3 g plantenstanolen.

Voorbereidingstijd Not applicable
kooktijd Not applicable

15 porties

ingrediënten

175g Benecol Smeren & Bakken margarine

75g lichtbruine basterdsuiker

175g g bloem

75g g gemalen rijst

2.5ml vanille-extract

kookinstructies

koken

1.

Verwarm de oven op 180°C (heteluchtoven) of 170°C (gasoven) en leg vetbestendig, niet-klevend papier op de ovenplaat.

2.

Klop de Benecol® spread en de suiker tot een luchtig mengsel.

3.

Roer er met een houten lepel de bloem, de rijst en het vanille-extract onder tot het mengsel er als broodkruimels uitziet.

4.

Kneed dit deeg zachtjes en vorm een bal. Wikkel in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

5.

Rol het deeg op een met bloem bestrooide oppervlakte uit met een dikte van 1 cm. Strooi er wat suiker over en druk deze met de rol heel zachtjes in het deeg. Snij de koekjes uit met een koekjessnijder van 7,5 cm.

6.

Bak 15-20 minuten tot het deeg lichtjes goudbruin kleurt. Leg dan op een andere schaal om af te koelen. In een luchtdicht blik bewaren.

bekijk alle recepten