Skip to content

Zalm met citroenkorstje

Een mix van citroen en zalm met een unieke smaak
4 porties
Voorbereidingstijd
45 min
Ingrediënten
  • 500g
    nieuwe aardappels in 2 gesneden indien ze lang zijn
  • Voor de korst:
  • 30g
    verse broodkruimels
  • 30g
    havermout
  • 10g
    uitgelekte en fijngehakte ansjovis
  • 15g
    uitgelekte en in fijngehakte kappertjes
  • 1 x
    Fijn geraspte schil van citroen
  • 2 eetlepel
    in stukjes geknipte bieslook
  • 25g
    pijnboompitten
  • 30g
  • 3 x 130g
    zalmfilets
  • gestoomde asperges of erwtjes
  • schijfjes citroen
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven). Leg de aardappelen op een braadplaat en smeer er Benecol® olijvenspread over. Braad 30 minuten en schud de plaat af en toe op.
  2. Meng de broodkruimels, havermout, ansjovis, kappertjes, citroenschil, bieslook en pijnboompitten. Voeg de Benecol® olijvenspread toe en meng tot een ruwe pasta. Leg de zalmfilets op een antikleefbakplaat en strooi er het mengsel van broodkruimels over. Bak 15-20 minuten in de oven.
  3. Dien de zalm op met de aardappelen, wat asperges of erwtjes en citroen om over de zalm uit te persen.

Zoeken