Zalm met citroenkorstje

Een mix van citroen en zalm met een unieke smaak

Voorbereidingstijd 15 min
kooktijd 50 min

4 porties

ingrediënten

500g nieuwe aardappels in 2 gesneden indien ze lang zijn

Voor de korst:

30g verse broodkruimels

30g havermout

10g uitgelekte en fijngehakte ansjovis

15g uitgelekte en in fijngehakte kappertjes

1 x Fijn geraspte schil van citroen

2 eetlepel in stukjes geknipte bieslook

25g pijnboompitten

30g

3 x 130g zalmfilets

gestoomde asperges of erwtjes

schijfjes citroen

kookinstructies

Preparation

1

Verwarm de oven voor op 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven). Leg de aardappelen op een braadplaat en smeer er Benecol® olijvenspread over. Braad 30 minuten en schud de plaat af en toe op.

2

Meng de broodkruimels, havermout, ansjovis, kappertjes, citroenschil, bieslook en pijnboompitten. Voeg de Benecol® olijvenspread toe en meng tot een ruwe pasta. Leg de zalmfilets op een antikleefbakplaat en strooi er het mengsel van broodkruimels over. Bak 15-20 minuten in de oven.

3

Dien de zalm op met de aardappelen, wat asperges of erwtjes en citroen om over de zalm uit te persen.

bekijk alle recepten