Traditionele Ierse cottagetaart

Voorbereidingstijd Not applicable
kooktijd Not applicable

Serves 4

ingrediënten

15g

1 x grote ui in blokjes

2 x stengels in stukjes gesneden selderij

200g wortels in blokjes

350g mager rundergehakt

150g bruine of groene linzen

300ml runderbouillon

1 x laurierblad

2eetlepel mix van gedroogde kruiden

800g geschilde aardappels in stukjes

40g Benecol Smeren & Bakken margarine

gestoomde groene groente

kookinstructies

koken

1

Smelt de Benecol® olijvenspread in een grote pan. Voeg de ui toe en braad 5 minuten tot hij zacht is. Voeg de wortelen en de selderij toe en stoof zo’n 2 minuten. Voeg het vlees toe. Zorg ervoor dat er geen grote brokken meer zijn. Braad 3-4 minuten op hoog vuur tot het vlees dichtgeschroeid is.

2

Meng hier de linzen, de bouillon en de kruiden onder. Dek af en laat 30 minuten sudderen.

3

Kook ondertussen de aardappelen tot ze zacht zijn in een grote pot water (10-15 minuten). Giet al het water af en pureer de aardappelen samen met de Benecol® spread met botersmaak. Verwarm de oven op 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven).

4

Schep het vleesmengsel met een lepel in een ovenvaste schotel van 1 1/2 liter en verdeel er de puree over met een vork. Zet op een bakplaat en bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin kleurt en er belletjes verschijnen. Dien op met de gestoomde groente.

bekijk alle recepten