Skip to content

Luchtige american pancakes

Of je nu lichtmis viert, bakt voor een verjaardagsfeestje of een lekker ontbijt of brunch klaarmaakt, pannenkoeken zijn altijd een beetje feest.
4 porties
Voorbereidingstijd
25 min
Ingrediënten
  • 25g
  • 2eetlepel
    lichtbruine suiker
  • 2 x geschilde
    in dikke schijven gesneden banaan
  • 400g
    aardbeien (wassen, steeltje verwijderen en in 2 snijden)
  • 1/2
    koffielepel vanille-extract vanille-extract
Werkwijze
  1. Zeef de bloem in een grote kom. Voeg zout, bakpoeder en basterdsuiker toe. Meng alles zorgvuldig.
  2. Giet de melk, het geklopte ei en de afgekoelde, gesmolten Benecol® spread met botersmaak erbij.
  3. Klop goed tot het deeg volledig glad is. Als er nog brokjes in zitten, zullen die met het kloppen verdwijnen. Laat het deeg enkele minuten staan voor je begint te bakken.
  4. Zet een antikleefpan op een matig vuur. De meeste antikleefpannen moet je niet invetten. Moet dat bij de jouwe wel, gebruik dan een beetje Benecol® spread met botersmaak.
  5. Wanneer de pan heet is, giet je er een lepel dik deeg in. Als je pan groot genoeg is, kan je 2 of zelfs 3 pannenkoeken tegelijk bakken.
  6. Na ongeveer een minuut beginnen zich blazen te vormen op de pannenkoek.
  7. Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak nog een minuut tot hij aan beide zijden goudbruin is.
  8. Herhaal tot je alle deeg hebt opgebruikt. Als je ze allemaal tegelijk op tafel wil zetten, kan je de pannenkoeken in de oven warm houden op lage stand, maar ze zijn toch het lekkerst als je ze rechtstreeks uit de pan op je bord legt!
  9. Tip
    Als je pannenkoeken wil maken voor het ontbijt of de brunch, dan kan je het deeg de avond voordien al klaarmaken.

Zoeken