Kip met pesto

Voorbereidingstijd 10 min
kooktijd 20 min

Serves 2

ingrediënten

1 x 25g basilicumblaadjes

25g pijnboompitten

15g Parmezaanse in brokjes

1 x teentje look

40g (voor de pesto)

15g (voor de kip)

2 x 150g verse kippenborst zonder vel

160g pasta naar keuze

gestoomde broccoli en bonen

kookinstructies

Preparation

1

Voor de pesto: doe de basilicum in een kleine keukenrobot of blender en mix tot hij in stukjes is gehakt. Voeg de pijnboompitten, de kaas en de look toe en meng opnieuw. Voeg de Benecol® olijvenspread toe en meng tot een stevige pasta. Zet opzij.

koken

2

Verwarm de oven voor op 200° (gasoven) of 180° (heteluchtoven). Smelt 15 g Benecol® olijvenspread in een braadpan. Wanneer de spread heet is, leg je de kippenborsten erin. Braad 10 minuten en draai geregeld om tot ze aan beide zijden bruin zijn. Leg ze op een bakplaat en braad ze nog een tiental minuten in de oven tot ze volledig gaar zijn.

3

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet ze goed af. Roer de pesto erdoor, zet een deksel op de kom en laat de pesto een tweetal minuten in de pasta intrekken. Dien de kip en de pasta op met de groenten.

bekijk alle recepten