Ierse pannenkoeken

Deze pannenkoeken zijn overheerlijk, op elk uur van de dag.

Voorbereidingstijd niet van toepassing
kooktijd niet van toepassing

ingrediënten

100g bloem

snuifje zout

1 x eieren

300ml melk

60g gebruiksklare droge abrikozen in stukjes

1eetlepel gesmolten Benecol Smeren & Bakken margarine

kookinstructies

Preparation

1

Zeef de bloem en het zout in een mengkom en maak een putje. Giet het ei in het putje. Voeg de gesmolten Benecol® spread met botersmaak en de helft van de melk toe.

2

Giet daar langzaam de bloem bij en meng goed. Klop krachtig tot een glad deeg en giet er dan de rest van de melk bij.

koken

3

Verwarm een antikleefpan tot ze goed heet is, zet vervolgens het vuur op medium en giet met een soeplepel voldoende deeg om de pan met een dunne laag te bedekken.

4

Bak op middelmatig vuur 1-2 minuten of tot er luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen en draai om om de andere kant te bakken. Hou de pannenkoeken warm tot je klaar bent om op te dienen.

5

Dien op met abrikozen.

bekijk alle recepten