Skip to content

Groente- en fruitbowl met tofoe

Frisse, overheerlijke groente- en fruitbowl met tofoe
2 porties
Voorbereidingstijd
60 min
Ingrediënten
  • Voor de rijst:
  • 350g
    water
  • 1/4 eetlepel
    zout
  • 130g
    paprijst
  • Voor de kruidensaus:
  • 1/2 eetlepel
    pikante chilisaus (sriracha)
  • 1 eetlepel
    water
  • 1½ eetlepel
    vloeibare honing
  • 1 eetlepel
    rijstazijn
  • Voor de tofoe:
  • 250g
    tofoe
  • 1 eetlepel
    curry
  • 1/2 eetlepel
    paprikapoeder
  • 2 eetlepel
    sesamzaad
  • 2 eetlepel
    olie
  • 1 eetlepel
    zoete sojasaus
  • zout
  • limoensap
  • verse korianderblaadjes
  • Verder heb je ook dit nodig:
  • 100g
    mango in stukjes
  • 100g
    wortels in schijfjes
  • 50g
    komkommer
  • 2 x
    radijsjes
  • 1 x
    avocado
  • 4eetlepel
    gekookte tuin - of sojabonen
  • sushigember
Werkwijze
  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
  2. Maak de kruidensaus klaar. Meng de kruidensaus met de gekookte rijst en zet in de koelkast.
  3. Snijd de tofoe in twee in de lengte. Leg de plakjes naast elkaar op een schone keukendoek en rol ze voorzichtig op.
  4. Leg er een snijplank of iets gelijksoortigs op als gewicht. Laat de tofoe zo’n 15 minuten drogen onder het gewicht.
  5. Snijd de tofoe in grote blokjes.
  6. KOKEN
    Warm een braadpan zonder vetstof op en leg er de tofoeblokjes enkele minuten in tot ze bruin kleuren. Voeg de droge kruiden en de sesamzaadjes toe. Voeg dan de olie toe en laat even verder braden.
  7. Zet het vuur zachter en voeg de olie en de sojasaus toe. Bestrooi met koriander en neem de pan van het vuur.
  8. Snijd de groente in blokjes en schijfjes.
  9. Schik de ingrediënten in kommetjes en garneer met de kruidensaus, de limoentjes en de koriander.

Zoeken