Groente- en fruitbowl met tofoe

Frisse, overheerlijke groente- en fruitbowl met tofoe

Voorbereidingstijd 30 min
kooktijd 30 min

2 porties

ingrediënten

Voor de rijst:

350g water

1/4 eetlepel zout

130g paprijst

Voor de kruidensaus:

1/2 eetlepel pikante chilisaus (sriracha)

1 eetlepel water

1½ eetlepel vloeibare honing

1 eetlepel rijstazijn

Voor de tofoe:

250g tofoe

1 eetlepel curry

1/2 eetlepel paprikapoeder

2 eetlepel sesamzaad

2 eetlepel olie

1 eetlepel zoete sojasaus

zout

limoensap

verse korianderblaadjes

Verder heb je ook dit nodig:

100g mango in stukjes

100g wortels in schijfjes

50g komkommer

2 x radijsjes

1 x avocado

4eetlepel gekookte tuin - of sojabonen

sushigember

kookinstructies

Preparation

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking

2

Maak de kruidensaus klaar. Meng de kruidensaus met de gekookte rijst en zet in de koelkast.

3

Snijd de tofoe in twee in de lengte. Leg de plakjes naast elkaar op een schone keukendoek en rol ze voorzichtig op.

4

Leg er een snijplank of iets gelijksoortigs op als gewicht. Laat de tofoe zo’n 15 minuten drogen onder het gewicht.

5

Snijd de tofoe in grote blokjes.

koken

6

Warm een braadpan zonder vetstof op en leg er de tofoeblokjes enkele minuten in tot ze bruin kleuren. Voeg de droge kruiden en de sesamzaadjes toe. Voeg dan de olie toe en laat even verder braden.

7

Zet het vuur zachter en voeg de olie en de sojasaus toe. Bestrooi met koriander en neem de pan van het vuur.

8

Snijd de groente in blokjes en schijfjes.

9

Schik de ingrediënten in kommetjes en garneer met de kruidensaus, de limoentjes en de koriander.

bekijk alle recepten