Gevulde aubergines

Gevulde aubergines met tomaat en kaas

Voorbereidingstijd 15 min
kooktijd 30 min

4 porties

ingrediënten

Voor de aubergine:

25g

1 x grote aubergine , in de lengte in dunne schijfjes gesneden

Voor de vulling:

25g Benecol Smeren & Bakken margarine

1 x kleine, fijngehakte ui

75g verse broodkruimels

25g pijnboompitten

6 x fijngehakte blaadjes salie

fijngeraspte schil en sap van een x 1/2 citroen

3 x middelgrote vine tomatoes in dunne schijfjes

15g fijn geraspte Parmezaanse voor de garnituur

kookinstructies

koken

1

Verwarm de oven voor op 200° (gasoven) en 180° (heteluchtoven). Bestrijk de plakjes aubergine aan beide zijden met gesmolten olijvenspread. Verwarm een bakplaat of braadpan en schik de aubergines erin. Misschien kunnen ze niet allemaal tegelijk in de pan en moet je in meerdere keren werken. Braad ze 1-2 minuten en draai ze 1 x om tot ze goudkleurig en zacht zijn. Haal van het vuur en zet opzij terwijl je de vulling klaarmaakt.

2

Smelt de Benecol® spread met botersmaak in een kleine pan en voeg de ui toe. Stoof 5 minuten tot de ui zacht is. Haal van het vuur en voeg de overige ingrediënten toe (behalve de tomaten en de Parmezaanse kaas) met wat peper en zout.

3

Verdeel de vulling over de plakjes aubergine, vouw deze dicht en schik ze mooi in een ovenvaste schaal. Leg er de schijfjes tomaat op en strooi hier de kaas over. Bak 15 minuten tot de kaas goudbruin is en de vulling goed warm. Dien op met salade of groente.

bekijk alle recepten