Gebakken zalm met cajun kruidenmix en geplette aardappelen

Voorbereidingstijd 15 min
kooktijd 30 min

4 porties

ingrediënten

Zalm:

700g graatloze, gevilde zalmfilets

1 eetlepel cayennepeper

2 eetlepel paprikapoeder

1/2 eetlepel uienpoeder

1/2eetlepel lookpoeder

3/4 eetlepel zout

snuifje gedroogde basilicum

2 eetlepel olie

Geplette aardappelen:

800g jonge of nieuwe aardappels

1/2 eetlepel citroenolie

1 eetlepel mosterdzaadjes

3/4 eetlepel zout

verse rozemarijn

Op de zalmfilets:

Benecol Smeren & Bakken margarine

kookinstructies

Preparation

1

Meng de ingrediënten voor de cajun kruidenmix.

2

Snijd de graatloze, gevilde zalmfilets in vier. Bestrijk deze langs beide kanten met olie. Strooi de kruidenmix over beide zijden van de vis en wrijf ze erin. Zet een uur in de koelkast.

koken

3

Maak ondertussen de aardappelen klaar. Was de ongeschilde aardappelen grondig. Kook ze in zout water tot ze vorkgaar zijn. Giet het water af en stoom de aardappelen.

4

Voeg de mosterdzaadjes en de helft van de olie toe aan de aardappelen en meng.

5

Leg de aardappelen op een bakplaat en plet ze voorzichtig met een beker, glas of de onderkant van een fles.

6

Bestrijk de aardappelen met citroenolie en strooi er zout en verse rozemarijn over. Bak 15 minuten op 225° op de middelste plaat van de oven.

7

Verwarm 1 1/2 eetlepel olie in een braadpan. Leg de zalmfilets in de pan en zet het vuur lager. Bak de zalm 5-7 minuten aan elke kant op middelmatig vuur, afhankelijk van de dikte van de filets.

8

Bestrijk de zalmfilets met Benecol® spread met botersmaak. Dien op met de geplette aardappelen.

bekijk alle recepten