Aziatische vis met groente

Witte visfilets met broccoli, paksoi en peultjes

Voorbereidingstijd 20 min.
kooktijd 20 min.

2 porties

ingrediënten

1 x kleine, rode chilipeper

250g broccoli of asperges

200g in de helft gesneden paksoi

100g peultjes

2 x 150g witte visfilets

2eetlepel tamari

2eetlepel extra vergine olijfolie of koolzaadolie

stuk verse, geraspte gember (1 cm dik)

2eetlepel honing

1eetlepel korianderblaadjes

1 x kleine citroen

kookinstructies

koken

1.

Hak de ene helft van de chilipeper fijn en snij de andere helft wat dikker. Verdeel de broccoli, de paksoi en de peultjes over twee grote vierkanten bakpapier. Leg de vis boven op de groente.

2.

Meng de tamari, de olie, de geraspte gember, de honing, de fijngehakte koriander en de fijngehakte chilipeper in een kleine kom. Strooi dit mengsel over de visfilets. Breng de randen van het bakpapier samen en draai enkele keren om het pakketje goed dicht te knopen.

3.

Leg de pakketjes op een bakplaat in de oven en laat 15-20 minuten gaar worden op 200°. Laat ze afkoelen voor je het bakpapier verwijdert. Strooi er de schijfjes chilipeper en de fijngehakte koriander over. Dien op met schijfjes citroen.

bekijk alle recepten