BENECOL® geeft u antwoord

Meest gestelde vragen

1. Wat is BENECOL®?

BENECOL® is de eerste en enige reeks voedingsproducten die het unieke cholesterolverlagende ingrediënt plantenstanolester bevat. In combinatie met een gevarieerd dieet en gezonde levensstijl, kan BENECOL® het gehalte aan LDL (slechte) cholesterol met 7 tot 10% doen verminderen binnen 2 tot 3 weken.

2. Wat zou mijn cholesterolgehalte idealiter moeten zijn?

In België is het aanbevolen cholesterol gehalte 190mg of minder per deciliter (mg/dl) bloed. Het gehalte aan "slechte" (LDL) cholesterol zou niet meer mogen zijn dan 115mg/dl en het gehalte aan "goede" (HDL) cholesterol zou minstens 40mg/dl moeten bedragen.

3. Wat is het beste moment om BENECOL® producten te gebruiken?

Plantenstanolester, het basis ingrediënt van BENECOL®, belemmert de opname van cholesterol in het lichaam. Het gaat hier niet alleen over de cholesterol die opgenomen wordt uit de voeding maar ook de cholesterol die geproduceerd wordt door het lichaam. Daarom wordt het aanbevolen om BENECOL® producten tijdens de maaltijd te consumeren, aangezien beide cholesterolbronnen dan aanwezig zijn en dit het moment is waarop BENECOL® producten het beste werken.

U zal 2 tot 3 weken moeten wachten voordat u optimale resultaten ziet als gevolg van het gebruik van BENECOL® producten. Om het BENECOL® effect te behouden, moet u dagelijks BENECOL® producten blijven gebruiken en dit combineren met een gezond dieet en een gezonde levensstijl.

4. Wat gebeurt er als ik BENECOL® producten een paar dagen vergeet te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een weekend?

Maakt u zich geen zorgen indien u 1 of 2 dagen overslaat. Uw cholesterolniveau zal niet veel variëren zolang u hierna terug dagelijks BENECOL® producten consumeert.

5. Wat is de aanbevolen dagelijkse consumptie van BENECOL® producten?

Voor een optimaal cholesterolverlagend BENECOL® effect volstaat het om per dag één flesje BENECOL® Yoghurtdrink tijdens een maaltijd te drinken of dagelijks 2 tot 3 porties van een ander BENECOL® product te consumeren.

6. Wat gebeurt er als ik meer BENECOL® producten gebruik dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?

Eet niet meer dan 3g plantenstanolen per dag. Het eten van meer dan 3g plantenstanolen per dag heeft geen bijkomende cholesterolverlagende werking.

7. Wat gebeurt er als ik stop met de consumptie van BENECOL® producten?

Uw cholesterolgehalte zal terugkeren tot het vroegere niveau.

8. Zijn BENECOL® producten veilig?

Tal van studies hebben aangetoond dat de BENECOL® producten een uitstekend veiligheidsprofiel hebben. Bovendien zijn er in Finland sinds 1995 al meer dan een miljoen trouwe BENECOL® klanten. Ook in andere landen neemt het aantal tevreden klanten toe.

9. Wat is het actieve ingrediënt in BENECOL® producten en hoe werkt het?

BENECOL® is de enige reeks voedingsproducten die plantenstanolester bevat. Plantenstanolen belemmeren de opname van cholesterol in het lichaam: in 2 tot 3 weken tijd kunnen BENECOL® producten, in combinatie met een gezonde voeding en een gezonde levensstijl, u helpen uw "slechte" LDL-cholesterolgehalte te verminderen met 7 tot 10%.

10. Zijn de smaak en het uiterlijk van BENECOL® producten anders dan soortgelijke producten die geen plantenstanolester bevatten?

U zult geen verschil merken. BENECOL® producten hebben dezelfde smaak en hetzelfde uiterlijk als producten die geen plantenstanolester bevatten.

11. Kan ik andere voedingsproducten kopen die hetzelfde ingrediënt, plantenstanolester, bevatten?

Neen. BENECOL® is de enige reeks met voedingsproducten die plantenstanolester bevatten.

12. Wat is het verschil tussen een cholesterolarm dieet en de consumptie van BENECOL® producten?

Met een cholesterolarm dieet eet u voedingsmiddelen die weinig of geen cholesterol bevatten. Studies tonen aan dat u met een dieet dat arm is aan verzadigde vetten en cholesterol, uw "slechte" cholesterol (LDL) met 5 tot 10% kunt verminderen.

Het is ook bewezen dat het unieke ingrediënt van de BENECOL® producten, plantenstanolester, uw "slechte" cholesterol (LDL) met 7 tot 10 % kan verminderen.

Door een dieet met weinig verzadigde vetten en cholesterol te combineren met producten die plantenstanolester bevatten (zoals BENECOL®), kunt u dus – zo blijkt uit onderzoek – uw "slechte" cholesterol (LDL) tot 24% doen verminderen.

13. Wat is het verschil tussen goede en slechte vetten?

De "slechte" vetten bevatten verzadigde vetzuren. Deze verhogen het cholesterolgehalte in het lichaam. Ze zijn voornamelijk te vinden in dierlijke producten (volle zuivelproducten, worst, gehakt, fijne vleeswaren, gebak...) maar ook in een aantal plantaardige bronnen (kokosnootolie, palmolie, harde plantaardige margarines...). Het wordt aanbevolen om de dagelijkse consumptie van deze vetten te beperken.

De "goede" vetten bevatten onverzadigde vetzuren. Zij zijn goede vervangers van verzadigde vetten en verhogen het cholesterolgehalte niet. Deze vetten zijn smeerbaar of vloeibaar (bv. olijfolie). Het wordt aanbevolen om deze vetten te integreren in onze dagelijkse consumptie.

14. Wat is het verschil tussen de BENECOL® Yoghurtdrink en andere BENECOL® producten?

Een klein flesje BENECOL® Yoghurtdrink bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid plantenstanolester die u helpt de optimale cholesterolverlagende werking te verwezenlijken. Of u kunt dagelijks 2 tot 3 porties van onze andere BENECOL® producten nuttigen. Het resultaat zal precies hetzelfde zijn.

15. Quelle est la différence entre la boisson aux fruits & au soja BENECOL® et les boissons au yaourt BENECOL® ?

La boisson aux fruits & au soja BENECOL® ne contient pas de protéines de lait, pas de lactose, ni de lait. Elle convient à toutes les personnes intolérantes au lactose, allergiques au lait, ou qui préfèrent tout simplement les produits au soja. 
Tout comme les boissons au yaourt BENECOL®, la boisson aux fruits & au soja BENECOL® contient 2g d'ester de stanol végétal, la bonne quantité quotidienne pour obtenir un effet optimal sur votre taux de cholestérol. 

16. Zijn BENECOL® producten geschikt voor diabetici?

Alle BENECOL® producten zijn geschikt voor personen met diabetes op voorwaarde dat ze rekening houden met de koolhydraten, vetten en calorieën. Al onze producten zijn goed geëtiketteerd. We adviseren u echter uw arts te raadplegen voordat u nieuwe voedingsproducten toevoegt aan uw dieet. Uw arts is op de hoogte van uw medische achtergrond dus hij/zij is de beste persoon om u te adviseren.

17. Zijn BENECOL® producten geschikt voor vegetariërs?

De meeste BENECOL® producten zijn geschikt voor vegetariërs.