Benecol© recepten

Gezond eten is dé manier om uw cholesterol te verlagen. Daarom hebben we voor u enkele eenvoudige en overheerlijke recepten met Benecol ® verzameld.
Daarmee komt u elke dag aan uw dosis plantenstanolen en verlaagt u actief uw cholesterolgehalte.

 

 

Bij het ontbijt

1. Pancakes

Ingrediënten  (6 personen)
- 375 gram bloem
- 1 zakje gist
- 100 gram poedersuiker
- 90 gram gesmolten BENECOL® SMEREN EN BAKKEN
- 4 eieren: 1 heel ei, 3 eierdooiers en geklopte eiwitten
- 40 cl de vloeibare room


Recept
Meng in een kom de bloem, de gist en de poedersuiker. Smelt de BENECOL® SMEREN EN BAKKEN, en meng dit met het geklopte hele ei, de 3 eierdooiers, de room en de melk. Voeg de twee mengsels samen tot een gladde deeg. Voeg vervolgens de opgeklopte eiwitten toe aan het deeg. Laat het deeg een uur bij kamertemperatuurrusten. Verwarm een eetlepel BENECOL® SMEREN EN BAKKEN in een pan. Giet een lepel deeg in de pan voor een pancake met een doorsnede van 15 cm en 1 cm dik. Bak de pancakes. Besmeren met jam of serveren met een BENECOL® YOGHURT DRINK AARDBEI. Klaar!

2. Madercake met citroen

Ingrediënten (6personen)
- 170 gram BENECOL® SMEREN EN BAKKEN
- 170 gram suiker
- sap van één citroen en een beetje geraspte citroenschil
- 3 geklopte eieren
- 175 gram zelfrijzende bloem

Recept
De dag van te voren bereiden! Meng de BENECOL® SMEREN EN BAKKEN en de
suiker. Voeg de eieren toe en klop alles goed door. Voeg vervolgens het citroensap en de
geraspte citroenschil toe. Voeg voorzichtig de bloem toe. Meng alles goed. Giet het mengsel over in een bakvorm en zet deze 40 minuten in een oven van 160°. De cake kan 2-3 dagen bewaard worden. Heerlijk bij het ontbijt met een kopje thee.

3. Smoothie fraise/banane

Ingrediënten (1 persoon)
- 1 BENECOL® YOGHURT DRINK AARDBEI
- 1 banaan
- 75 gram aardbeien

Recept
Meng de ingrediënten en mix alles tot een glad mengsel. Voeg 100ml water toe. Mix alles nogmaals
goed door. Direct serveren!

Maaltijden

1. Brocolisoep

. Ingrediënten (4 personen
- 1 kg broccoli
- 250 ml water
- 1 eetlepel mosterd
- 1 blokje kippenbouillon
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels van BENECOL® SMEREN EN BAKKEN
- peper
- 2 uien, gesnipperd
- 3 eetlepels bloem
- 50 gram geraspte cheddar
- 750 ml magere melk

Recept
Meng in een steelpan de broccoli, het water,de mosterd en de bouillon, dek af en laat koken. Laat 10 minuten pruttelen totdat de broccoli goed gaar is. Bak de knoflook en de uien in 2 eetlepels BENECOL® SMEREN EN BAKKEN met een beetje peper. Meng vervolgens de broccoli, de uien, de melk, de bloem en de cheddar. Mix het geheel. Laat dan op het vuur staan tot de gewenste consistentie is verkregen.

2. Fijngesneden kalkoen met sesamzaad en linguine met paprikapoeder

Ingrediënten (4 personen)
- 200 gram linguinepasta
- 400 gram kalkoenfilet
- gegrild sesamzaad
- 4 eetlepels BENECOL® OLIJF
- 2 wortels
- 1 courgette
- 1 stuk gember
- paprikapoeder
- 2 soeplepels kippenbouillon
- 1 bosje korianderblaadjes

Recept
Kook de linguine ‘al dente' en hou deze warm. Snijd de kalkoenfilets in dunne lapjes, bestrooi deze met
sesamzaad en bak ze goed bruin in 2 eetlepels BENECOL® OLIJF. Snijd de wortels en de courgettes
in julienne en stoof ze in één eetlepel BENECOL® OLIJF. Zorg ervoor dat ze krokant blijven. Meng de
kalkoenfilets en de gebakken groenten met één eetlepel BENECOL® OLIJF. Voeg vervolgens de
fijngehakte gember en de paprika toe. Blus met de kippenbouillon en bestrooi met versgehakte
koriander. Maak een goed warm pastanestje midden op een diep bord en schenk de bouillon
eromheen. Aan tafel!

3. Papillot van poon met venkel en zoete aardappeltjes

Ingrediënten (2 personen)
- 2 zoete aardappeltjes
- 2 jonge wortels
- 1 sjalot
- 1 vers knoflookteentje
- 2 eetlepels BENECOL® OLIJF
- een paar takjes tijm, laurier en venkel
- versgemalen peper
- 3 kleine poonfilets
- 1 scheutje pastis
- 2 takjes fijngesneden bladpeterselie

Recept
Kook de zoete aardappeltjes in water met een beetje zout net zoals een gewone aardappel.
Laat ze afkoelen en leg ze aan de kant. Snijd de wortels, sjalotjes, venkel en knoflook fijn. Meng
en bak deze met 2 eetlepels BENECOL® OLIJF, zonder ze te bruinen. Voeg de tijm en laurier erbij
en breng op smaak. Voeg hierbij een kwart van het volume water, plaats het deksel erop en laat
20 minuten pruttelen. De groenten moeten gaar maar krokant zijn. Plaats vervolgens een laagje
gesneden zoete aardappeltjes op vetvrij papier. Giet hierop 2 eetlepels van het groentemengsel
en vervolgens de in stukken gesneden poon. Giet op de vis een scheutje pastis, leg er een paartakjes peterselie op en werk af met een beetje versgemalen peper. Sluit de papillot goed af
en plaats deze 7 minuten in een oven op 200°. Serveer met het overgebleven groentemengsel ... en geniet!

Desserts

1. Gegrilde perziken

Ingrediënten (1 persoon)
- 1 perzik
- 1 eetlepel BENECOL® SMEREN EN BAKKEN

Recept
Snij de perzik in tweeën en besmeer beide zijden met BENECOL® SMEREN EN BAKKEN. Even onder de grill zetten en smullen maar.

2. Crème brûlée met abrikozen

Ingrediënten (1 persoon)
- 1 BENECOL® YOGHURT DRINK perzik & ABRIkoos
- 30ml abrikozencompote
- 40 gram suiker
- 3 ml vanille-extract
- 30 ml water
- Een paar blaadjes munt

Recept (1 persoon)
Schenk de BENECOL® YOGHURT DRINK PERZIK & ABRIKOOS in een kom. Voeg de abrikozenpuree en het vanille-extract toe. Laat de suiker in het water oplossen. Voeg deze karamel aan het abrikozenmengsel toe. Laat het mengsel afkoelen. Decoreer met een paar muntblaadjes... en smullen maar !

3. Coupe aardbeien

Ingrediënten (2 personen)
-  Ongeveer tien verse aardbeien
- 1 eetlepel suiker
- sap van ¼ citroen
- 1 BENECOL® YOGHURT DRINK AARDBEI
- 2 blaadjes munte

Recept
Snij de aardbeien in vieren, plaats ze in een kom en bestrooi ze met suiker. Voeg een beetje citroensap toe en meng alles. Voeg de BENECOL® YOGHURT DRINK AARDBEI toe. Meng alles goed en decoreer het geheel met
2 muntblaadjes... Klaar is kees!